Parcours 2018

Parcours van ongeveer 6 km of 10 km

Deelnemers krijgen in 2018 de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 6 km of 10 km. Het parcours van 6 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Wel zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je hoeft dit bij je inschrijving of op de dag niet aan te geven. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 6 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is hetzelfde punt op de Vismarkt.

Klik op de afbeelding voor een grote formaat (opent in nieuw venster)

  • Rood: 6 km
  • Groen: 10 km
   

Start- en finishlocatie: Vismarkt

Evenement terrein

  • Start/Finish: Vismarkt
  • 6 km of 10 km
  • 20 unieke highlights
  • 12 muziekpunten
  • 2 Verzorgingsposten

Het evenementterrein bevindt zich in op de Vismarkt. Op dit terrein kun je vanaf 8:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en hier finish je ook weer. Na de finish ontvang je hier jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt.

 

 

LOCATIES

Brouwerij Martinus

   

In de binnenstad van Groningen, op een steenworp afstand van de Grote Markt en de Oosterhaven, brouwt Brouwerij Martinus speciaalbieren in een uniek industrieel pand aan de Kostersgang. Voorheen was hier een drukkerij gevestigd. Waar eens de drukpers stond te draaien, staan nu brouwketels te pruttelen.

Lucia Marthas

   

Het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) is een onderwijsinstituut voor iedereen met talent. LMIPA richt zich op het drieluik van de performing arts: dans, acteren en zang.

OOG Radio en TV

   

Omroep Organisatie Groningen is dé lokale publieke multimedia-instelling voor alle inwoners van de gemeente Groningen. OOG staat voor haar journalistieke uitgangspunten, maar wil ook eigenzinnig en tegendraads kunnen zijn. OOG wil de burgers informeren over alles wat er in de stad gebeurt.

Universiteitsbibliotheek

   

De Universiteitsbibliotheek Groningen! Onze reddingsboei ten tijde van tentamens. Rots in de branding bij vraagstukken. En tevens een handige plek om een nieuwe partner op te doen! Wie is hier nou niet opgegroeid? Heel bijzonder dat we hier na 9,4 km doorheen mogen lopen! 

Doopsgezind Gasthuis

   

Wederom een prachtig historisch gebouw: het Doopsgezind Gasthuis! Volgens Toerisme Groningen is het één van de vijf mooiste verborgen hofjes van Groningen. Het is een klein hofje en in 1855 (!) werd de basis gelegd voor het Doopsgezind Gasthuis. Het werd uiteindelijk pas opgericht in 1872.

Simplon

   

Genomineerd voor Beste poppodium van Nederland....Dan hebben we het natuurlijk over Simplon! Loop je de 10 km, dan kom je na 7 km door dit poppodium!

DOT

   

Hip! ☕☕☕

DOT is een nieuwe, multifunctionele, creatieve omgeving in de stad. Een relaxte gastrobar geschikt voor lekker koffie, thee, lunch een borrel of diner. En wij gaan er, deze editie voor het eerst, doorheen lopen!

Academiegebouw

   

In het mooie Academiegebouw kijken onze deelnemers altijd hun ogen uit! Daarom voegen wij deze mooie highlight ook dit jaar toe aan de lijst.

Stadsschouwburg

   

Je gelooft het misschien niet, maar we gaan écht hardlopen door Stadsschouwburg Groningen 😍 Het prachtige gebouw dateert uit 1883 en is sinds 1994 officieel een Rijksmonument.

Vindicat

   

Vindicat atque Polit, beter bekend als studentenvereniging Vindicat, is met 200 jaar de oudste studentenvereniging van Groningen gevestigd op misschien wel de mooiste locatie van de stad. We zijn trots dat we deze highlight dit jaar voor het eerst mogen toevoegen aan ons parcours!

3 Gezusters

   

Neem naast je hardloopschoenen ook je dansschoenen mee voor als we door De Drie Gezusters gaan lopen/dansen 

Big Building

   

Het voormalig PostNL-gebouw achter het Hoofdstation gaat inmiddels door het leven als The Big Building. Tientallen start-ups hebben zich hier gevestigd. Ben je een beetje een ondernemend type? Neem je visitekaartje dan maar mee, want na ruim 2 km lopen we hier doorheen! 🔖

Synagoge van Groningen

   

Met de Synagoge van Groningen voegen we een prachtig stukje historie toe aan ons parcours. De Synagoge is al ruim 100 jaar in gebruik. Laat je verrassen door het prachtige Neo-Moorse interieur!

TrainMore
(het oude postkantoor)

   

Vroeger was dit het hoofdpostkantoor van de PTT. Nu zit TrainMore Groningen in dit prachtige pand en wij mogen er doorheen lopen! Wie durft het aan om onderweg even de gewichten te pakken?

Centraal Station

   

Eén van de nieuwe locaties waar we doorheen gaan lopen is het prachtige Centraal Station! Recent nog verkozen tot het op twee na mooiste treinstation van Europa.

De Aa-Kerk

   
De Aa-kerk is een kerkgebouw in het centrum van de stad Groningen. Het is naast de Martinikerk het belangrijkste overgebleven middeleeuwse kerkgebouw van de stad. Gezien vanaf de Vismarkt torent de kerk, gelegen aan het Akerkhof, hoog uit boven de Korenbeurs. De muren van het koor van deze hoog oprijzende gotische kerk wijken naar buiten door de druk van de gewelven.

Kokomo Beachclub

   

Club Kokomo is dé club in de binnenstad van Groningen! Een moderne en strakke club met de beste dj's, bartenders en live acts!

 

Stadhuis

   
Het stadhuis van Groningen staat aan de Grote Markt in Groningen. Het huidige gebouw, ontworpen door architect Jacob Otten Husly in Hollands classicistische, neoclassicistische bouwstijl, staat op de plaats waar al sinds de dertiende eeuw een raadhuis stond.  

Groninger Archieven

   
In het gebouw van de Groninger Archieven ligt 24 kilometer aan archiefmateriaal opgeslagen. Wist je dat de ruimten hier zo goed geconditioneerd zijn, dat de lucht net zo schoon is als in de Zwitserse bergen? Dit is nodig om de archieven goed te kunnen bewaren.  

St. Anthony Gasthuis

   
Het St. Anthony Gasthuis is gesticht in 1517. Er is geen stichtingsbrief bekend, aannemelijk is dat het gesticht is door het stadsbestuur. Het lag aan de rand van de toenmalige stad, tegen de stadsmuur aan. Later kreeg het ook de functie van dolhuis, welke functie het complex tot 1844 heeft gehad.   

Q-Park Ossenmarkt

   
De parkeergarage is in december 1998 in gebruik genomen en ligt aan de rand van de binnenstad. Het is de eerste ronde ondergrondse parkeergarage in Nederland welke is voorzien van hellende parkeerdekken. Bestuurders hoeven niet bang te zijn om kolommen tussen de parkeervakken te raken.