Parcours

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 5 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je geeft je keuze voor de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

LOCATIES

Hieronder vind je binnenkort een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Hoofdstation Groningen

Gezellig, druk, rijksmonument en een echte wauw op ons parcours. De stationshal is beslist een kijkje waard voor onze Urban Trailers. 

Qpark Westerhaven

Q-Park Westerhaven is een Parkeergarage van 724 plekken groot verdeelt over 4 verdiepingen. De garage is er om bezoekers van onder andere de Primark en de Media Markt te ontvangen en een ideale locatie voor de KLM Urban Trail Groningen.

Vera

VERA is hèt centrum voor de Popcultuur in Groningen, ook wel omschreven als: Club for the International Pop Underground. Vele bekende bands en artiesten hebben hier ooit gestaan, zoals: U2, Nirvana en Dua Lipa.

Het Provinciehuis

Het monumentale provinciehuis gaat zijn debuut op het parcours van de KLM Urban Trail Groningen maken. Al meer dan vier eeuwen wordt hier vergaderd. Dit is uniek in Nederland want in geen enkele provincie wordt al zo lang in dezelfde zaal vergaderd. In de Statenzaal zijn mooie schilderijen en historische glas-in-loodramen te zien. Het oudste gedeelte van het provinciehuis werd in de 15e eeuw gebouwd. Tot 1594 was hier de Latijnse school, de Sint Maartensschool, gevestigd. 

Hotel Prinsenhof - Prinsentuin 

Midden in het centrum van de stad Groningen, op enkele meters van de Martinitoren, vindt u Hotel Prinsenhof Groningen. Zodra u de poort van het monumentale pand binnenloopt, laat u de drukte van de stad achter u. Het hotel beschikt over 34 unieke hotelkamers, een grand café, een fine dining restaurant en meerdere exclusieve ruimtes die te reserveren zijn voor zakelijk of particulier gebruik. Hoe lang of hoe kort uw bezoek ook is, het zal u direct opvallen dat Hotel Prinsenhof Groningen een unieke plek in Groningen is.

SKSG Kastanjeplein

SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op circa 100 kindcentra en gastouders verspreid over de stad Groningen en de regio. En dat al 115 jaar. Onze doelstelling is het bieden van betaalbare en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang.

Het is een typisch stads kindercentrum met een fraaie, royale tuin waar klein en groot volop kunnen genieten. Kinderen leren bij ons in contact met anderen te ontdekken wie ze zijn  en respect te hebben voor de eigenheid van andere mensen.

Albertus Magnus  

De Sociëteit “Eigen Huis”, gevestigd aan de Brugstraat 8 in het centrum van Groningen, is een rijksmonument. Sinds 1967 heeft Albertus zich hier gevestigd. De Kroeg is de grootste ruimte en bevindt zich op de benedenverdieping.

Met meer dan 2400 leden is Albertus de grootste studentenvereniging van Groningen en de tweede grootste studentenvereniging van Nederland. Albertus staat bekend om haar tradities, maar vooral om haar gezelligheid. Daarmee is de vereniging een groot begrip in het Groningse studentenleven.

Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Groningen, museum voor mens, natuur en wetenschap.

Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad Groningen. Het museum heeft een veelzijdige collectie, waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar over lopen.

MartiniPlaza 

MartiniPlaza is het huis voor theater, muziek en topsport en biedt ruimte aan (inter)nationale evenementen, festivals, beurzen en congressen.

MartiniPlaza is de poort naar de stad Groningen en ontvangt jaarlijks zo'n 500.000 bezoekers. MartiniPlaza zet Groningen op de kaart door unieke producties en evenementen te (laten) organiseren of te programmeren.