Parcours

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 11 km! Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 5 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 11 km. Je geeft je keuze voor de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 11 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

LOCATIES

Hieronder vind je binnenkort een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Parcours & Locaties

  • Start: Vismarkt
  • Finish: Vismarkt
  • +/- 21 highlights
  • 2 verzorgingsposten

Het evenementterrein bevindt zich op de Vismarkt. Hier kun je vanaf 08:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en hier finish je ook weer na 5 km of 10 km. Ook ontvang je hier jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt.

Bekijk hier het parcours van de vierde KLM Urban Trail Groningen. Hieronder vind je een overzicht van alle locaties. 

Hét Kasteel

Hét Kasteel is dé exclusieve vergaderlocatie van de stad Groningen.

Alle zalen zijn voorzien van de modernste apparatuur (oa smartboards). De congreszaal heeft 2 grote LED-schermen en 6 support screens, bovendien draadloze geluidsversterking en apple TV.

Albert Heijn Korenbeurs

Het gebouw heeft tot in de jaren tachtig van de twintigste eeuw als graanbeurs dienst gedaan. Sinds juli 2000 is in het gebouw een filiaal van Albert Heijn gevestigd. De Korenbeurs is onderdeel van de Groningse ontdekkingstocht.

Pathé Groningen

Pathé Groningen is een modern theater in het bruisende centrum van Groningen. Het theater heeft 9 zalen verspreid over 4 verdiepingen, met een capaciteit variërend van 86 tot 545 stoelen.

Op de begane grond is een sfeervol Pathé Café dat te gebruiken is voor intiem ontvangst, lunch of borrel. Deze besloten ruimte is voor evenementen prima te combineren met een van de zalen. Graag voorzien we onze gasten van heerlijke culinaire creaties, van koffie- en lunch arrangement tot borrel of walking diner.

 Hotel Schimmelpenninck Huys

Hotel Schimmelpenninck Huys is één van de vele monumentale panden in het parcours van de KLM Urban Trail Groningen. Het driesterrenhotel is sinds 1988 gevestigd in de Oosterstraat en wordt vaak geroemd om haar prachtige klassieke inrichting.

Je bent van harte welkom voor een overnachting, vergadering, high-tea, borrel of diner in ons restaurant 'Classique'. En als officiële trouwlocatie kan je zelfs je bruiloft bij het Schimmelpenninck Huys organiseren.

Universiteitsbibliotheek

Het uit 1987 daterende UB-gebouw biedt een grote variatie aan studieplekken; van groepswerkplekken tot soloplekken, en van computerwerkplekken tot ‘no devices’-plekken. Alle plekken zijn voorzien van supersnel wifi, meerdere stopcontacten en comfortabel meubilair.

Er zijn ruim 2100 studieplekken. Maar liefst 7500 strekkende meter boekenplanken huisvesten de open opstellingen van de verschillende vakcollecties. Koffiekamers op elke verdieping, state of the art printfaciliteiten en zelfs een panoramaterras op het dak maken het studiecomfort compleet.

Paviljoen Ring Zuid

Paviljoen Ring Zuid is het visitekaartje van het project Aanpak Ring Zuid. In dit gloednieuwe informatiecentrum aan de Muntinglaan is van alles te vinden over de ombouw van de zuidelijke ringweg. Maak extra meters rond de maquette van het project en bekijk impressies, films en animaties van het grootste bouwproject in Noord-Nederland.

RunX Groningen

RunX is dé hardloopspeciaalzaak voor ieder type sporter. Je kunt bij ons onder andere terecht voor een professionele loopanalyse. Belangrijk, want alleen zo voorkom je blessures en blijf je fit. RunX biedt een ruim assortiment aan topmerken.

Onze adviseurs zijn echte sportliefhebbers en voorzien je graag van uitgebreid advies. Je bent van harte welkom in één van onze winkels voor een een vakkundig en persoonlijk advies.

Gasunie Groningen

De ‘Aperots’, het hoofdkantoor van Gasunie bij het Stadspark in Groningen, wordt wel het mooiste gebouw van Nederland genoemd. Met zijn typische architectuur een sprekend voorbeeld van ‘organisch bouwen’. Het markante gebouw is ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut en is sinds de opening in 1994, door voormalig koningin Beatrix, de thuishaven van gasinfrastructuur bedrijf Gasunie.

Alfa college 

Het Alfa-college vormt een belangrijke techniek-as voor de regio’s Groningen, Hoogeveen en Hardenberg.

Door samen met het werkveld onze opleidingen vorm te geven voorzien wij bedrijven van technisch personeel dat aan hun wensen en behoeften voldoet. Samen sterk, voor een sterke regio.

Academiegebouw

Het gebouw is van algemeen belang vanwege zijn cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde, vanwege zijn betekenis voor de geschiedenis van het wetenschappelijk onderwijs in Groningen.

Het Vesta Woonforum

Het Vesta Woonforum is de grootste meubelboulevard van Noord-Nederland met alles voor in huis. Bovendien is een bezoekje een dag uit voor het hele gezin. Wooninspiratie opdoen, koffie met gebak of overheerlijke lunch in Café Lent en kinderen die zich vermaken in speelparadijs Monkey Town. 

Hoofdstation Groningen

Gezellig, druk, rijksmonument en een echte wauw op ons parcours. De stationshal is beslist een kijkje waard voor onze Urban Trailers. 

Qpark Westerhaven

Q-Park Westerhaven is een Parkeergarage van 724 plekken groot verdeelt over 4 verdiepingen. De garage is er om bezoekers van onder andere de Primark en de Media Markt te ontvangen en een ideale locatie voor de KLM Urban Trail Groningen.

Vera

VERA is hèt centrum voor de Popcultuur in Groningen, ook wel omschreven als: Club for the International Pop Underground. Vele bekende bands en artiesten hebben hier ooit gestaan, zoals: U2, Nirvana en Dua Lipa.

Het Provinciehuis

Het monumentale provinciehuis gaat zijn debuut op het parcours van de KLM Urban Trail Groningen maken. Al meer dan vier eeuwen wordt hier vergaderd. Dit is uniek in Nederland want in geen enkele provincie wordt al zo lang in dezelfde zaal vergaderd. In de Statenzaal zijn mooie schilderijen en historische glas-in-loodramen te zien. Het oudste gedeelte van het provinciehuis werd in de 15e eeuw gebouwd. Tot 1594 was hier de Latijnse school, de Sint Maartensschool, gevestigd. 

Hotel Prinsenhof - Prinsentuin 

Midden in het centrum van de stad Groningen, op enkele meters van de Martinitoren, vindt u Hotel Prinsenhof Groningen. Zodra u de poort van het monumentale pand binnenloopt, laat u de drukte van de stad achter u. Het hotel beschikt over 34 unieke hotelkamers, een grand café, een fine dining restaurant en meerdere exclusieve ruimtes die te reserveren zijn voor zakelijk of particulier gebruik. Hoe lang of hoe kort uw bezoek ook is, het zal u direct opvallen dat Hotel Prinsenhof Groningen een unieke plek in Groningen is.

Der AA-kerk

De Der Aa-kerk staat midden in het centrum van Groningen. Met haar markante gele toren en middeleeuwse gewelven is het een van de mooiste bezienswaardigheden van Groningen. Al bijna acht eeuwen hoort de kerk bij het stadsbeeld van Groningen.

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw heeft een langdurige restauratie plaatsgevonden en in 2007 is een ingrijpende opknapbeurt van het interieur afgerond. Sindsdien verhuurt Bijzondere Locaties Groningen de Der Aa-kerk voor onder andere concerten, diners, huwelijken, congressen en tentoonstellingen. 

SKSG Kastanjeplein

SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op circa 100 kindcentra en gastouders verspreid over de stad Groningen en de regio. En dat al 115 jaar. Onze doelstelling is het bieden van betaalbare en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang.

Het is een typisch stads kindercentrum met een fraaie, royale tuin waar klein en groot volop kunnen genieten. Kinderen leren bij ons in contact met anderen te ontdekken wie ze zijn  en respect te hebben voor de eigenheid van andere mensen.

Albertus Magnus  

De Sociëteit “Eigen Huis”, gevestigd aan de Brugstraat 8 in het centrum van Groningen, is een rijksmonument. Sinds 1967 heeft Albertus zich hier gevestigd. De Kroeg is de grootste ruimte en bevindt zich op de benedenverdieping.

Met meer dan 2400 leden is Albertus de grootste studentenvereniging van Groningen en de tweede grootste studentenvereniging van Nederland. Albertus staat bekend om haar tradities, maar vooral om haar gezelligheid. Daarmee is de vereniging een groot begrip in het Groningse studentenleven.

Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Groningen, museum voor mens, natuur en wetenschap.

Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad Groningen. Het museum heeft een veelzijdige collectie, waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar over lopen.

Het is de laatste kans om de expositie Beyond the Lab, the DIY science revolution te bezoeken tijdens de KLM Urban Trail Groningen.

MartiniPlaza 

MartiniPlaza is het huis voor theater, muziek en topsport en biedt ruimte aan (inter)nationale evenementen, festivals, beurzen en congressen.

MartiniPlaza is de poort naar de stad Groningen en ontvangt jaarlijks zo'n 500.000 bezoekers. MartiniPlaza zet Groningen op de kaart door unieke producties en evenementen te (laten) organiseren of te programmeren.