Parcours 2022

De start- en finish voor editie 2022 bevinden zich op de Ossenmarkt. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Parcourskaart

  • Start en finish: Ossenmarkt
  • 19 locaties
  • 2 verzorgingsposten

Het evenemententerrein bevindt zich op de Ossenmarkt. Hier kun je vanaf 8:30 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en finish je ook weer na ongeveer 5 of 10 km. Hier ontvang je ook het ontbijtpakket inclusief je welverdiende medaille. 

Klik hier om de parcourskaart te openen (pdf)
Hieronder vind je een overzicht van alle locaties.

Simplon

Weet je wat Skrillex, Green Day en The Cure gemeen hebben? Ze hebben in Simplon gestaan! Voor meer dan 40 jaar is Simplon een belangrijk podium voor de beste concerten, club avonden en live evenementen in Groningen. Simplon biedt een veelzijdige en grensverleggende programmering op het gebied van popmuziek, cultuur en lifestyle. Met een grote en een kleine zaal programmeert Simplon tweehonderd evenementen en activiteiten per jaar.

DOT Groningen

DOT is de HOTSPOT van het Ebbingekwartier. Waan je in een andere wereld en zie hoe de chef kok het lekkerste streetfood bereidt terwijl jij geniet van de muziek en omgeving. Kom in het weekeinde dansen op de lekkerste 80’s disco classics of live muziek. Bekijk de agenda van DOT voor de laatste nieuwtjes en het programma.

Hotel Prinsenhof

Midden in het centrum van de stad Groningen, op enkele meters van de Martinitoren, vindt u Hotel Prinsenhof Groningen. Zodra u de poort van het monumentale pand binnenloopt, laat u de drukte van de stad achter u. Het hotel beschikt over 34 unieke hotelkamers, een grand café, een fine dining restaurant en meerdere exclusieve ruimtes die te reserveren zijn voor zakelijk of particulier gebruik. Hoe lang of hoe kort uw bezoek ook is, het zal u direct opvallen dat Hotel Prinsenhof Groningen een unieke plek in Groningen is.

Forum Groningen

In hartje stad Groningen kun je zeven dagen per week bij het Forum terecht om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, materialen te lenen, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of gewoon voor een krantje en croissantje.

H.N. Werkman Stadslyceum

Back to school! We nemen je mee naar Stadslyceum. Dit is een binnenstadschool, gevestigd in een prachtig pand met een grote stadstuin. Deze school is vooruitstrevend in digitale ondersteuning.

Parkeergarage Damsterdiep

Parkeergarage Damsterdiep, iedereen weet het te vinden tijdens de KLM Urban Trail. Ook dit jaar weer een gemeentelijke garage in de route! De garage is schoon, heel en veilig en op loopafstand van de Grote Markt en de binnenstad.

Salsa Juan Carlos

Sinds 2012 zit dansschool Salsa Juan Carlos aan de lijnbaanstraat. Kom binnen en je waant je gelijk in Cuba. Je kunt hier terecht voor Salsa, Bachata Kizomba en andere Zuid-Amerikaanse stijlen. Ga jij tijdens de KLM Urban Trail ook een paar danspasjes wagen?

Restaurant Graansilo Eten & Drinken

Zo’n 130 jaar geleden werd de iconische graansilo gebruikt voor opslag van gerst, tarwe en andere graansoorten. Het is dan ook geen toeval dat Graansilo hier haar de eerste eigen bieren gingen ontwikkelen. In 2018 was het dan eindelijk zover: Graansilo Bier was een feit. Naast liefde voor bier, hebben ze bij de Graansilo een enorme passie voor goed eten. Je kunt er genieten van heerlijke smaken, een ontspannen sfeer, en de prachtige uitzichten over het Winschoterdiep.

Menzis

Bij Coöperatie Menzis doen ze er alles aan om de leefkracht van ieder mens te versterken. Zet dus kracht bij het woord en beweeg je door het hoofdkantoor van Menzis in Groningen.

Kai & Tibo, Jouw tandarts

Centraal in het Europapark ligt de praktijk van tandartsen Kai & Tibo. Tijdens de KLM Urban Trail krijg je een rondleiding op hardloopschoenen in deze moderne en kleurrijke tandartspraktijk. Dagelijks maken ze hier monden blij.

De Mediacentrale

Ooit energiefabriek van ‘t Noorden, tegenwoordig hotspot voor experts in media, marketing & ICT: de #Mediacentrale! Je kunt hier o.a. (flex)werken, vergaderen & events organiseren. En krijg je dorst of trek? Op de begane zit het Mediacafé!

Gemeente Groningen

Naar binnen door de hoofdingang, een pittig rondje door het gebouw, trap op, trap af, muziekje erbij, en weer naar buiten tijdens de KLM Urban Trail Groningen in het Harm Buiterplein. 

Paviljoen Sterrebos

In het Zuiden van de stad Groningen, gelegen in een uniek stukje natuur staat Paviljoen Sterrebos. Een eigentijds restaurant waar op niveau gekookt wordt en de groenten uit de seizoenen een belangrijke rol spelen. Geopend van maandag tot en met zaterdag voor lunch, borrel & diner. 

Buurtcentrum Poortershoes

Het Poortershoes is het actieve en drukbezochte buurtcentrum van de Oosterpoort en omringende wijken. Gevestigd in de monumentale oude schippersschool, is het Poortershoes een van de grotere buurtcentra van de stad. Je kan hier terecht voor een activiteit, een bijeenkomst, een cursus, om te eten of gewoon een praatje. Het reilen en zeilen wordt verder in goede banen geleid door een bestuur bestaande uit zes mensen die allemaal in de Oosterpoort wonen.

Sint Anthony Gasthuis

Het Sint Anthony Gasthuis in Groningen is een Rijksmonument. Het is in 1517 gesticht met als doel armen en zieken op te vangen. Tot 1644 werden er ook pestlijders ondergebracht en van 1702 tot 1844 was het achterste deel in gebruik als dolhuis. Door de eeuwen heen woonden er zogenaamde conventualen in het gasthuis, bewoners die zich inkochten en zich daarmee verzekerden van een verzorgde oude dag. In de 20ste eeuw komt het verschijnsel van gewone huur op doordat er te weinig mensen zijn die zich nog willen inkopen. De laatste conventuaal vertrok in 1993.

Poolcafe Streetlife

Je vaardigheden aanscherpen op de blauwe lakens? Poolen, biljarten, airhockeyen en darten? Dat is poolcenter Streetlife allemaal mogelijk! Je vindt ons in het centrum van de gezelligste uitgaansstad van Nederland. Een bezoek aan Streetlife is daarom prima te combineren met een avondje uit.

News Café

News Café is gevestigd in het hart van Groningen. Het News Café is veelzijdig. Van goede koffie met heerlijke lunch, tot verrassende cocktails en diner in de avond. Op zoek naar een mooie feestlocatie? Kom eens in onze club kijken!

Academiegebouw

Het Academiegebouw, in de stijl van de Noord-Nederlandse renaissance, is het hoofdgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is de plaats waar alle universitaire plechtigheden plaatsvinden en waar de tien faculteiten elk een eigen faculteitskamer hebben.

Q-Park Ossenmarkt

Parkeren tijdens de KLM Urban Trail kan je natuurlijk bij Q-Park. Wist je dat je vooraf online je parkeerplek kunt reserveren? Zo ga je goed voorbereid en zonder zorgen op pad. Je bent verzekerd van een plekje en hoeft niet meer langs de betaalautomaat.

Inschrijving geopend!

Yes! de volgende KLM Urban Trail Groningen vindt plaats op zondag 2 april en je kunt nu inschrijven!

Lees meer