Parcours en locaties

De start- en finish bevinden zich bij de Euroborg. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Hitachi Capital Mobility Stadion

De voetbaltempel van de Trots van het Noorden! Comfort, de allernieuwste technieken, dicht op het veld, geen hekken en een typisch Engelse karakter. Het Hitachi Capital Mobility Stadion is één van de spraakmakende beeldmerken van Groningen. Een eigenzinnig bouwcomplex onder hoogstaande architectuur met de signatuur van architectbureau Wiel Arets te Maastricht. Het stadion bestaat uit twee ringen en biedt plaats aan 22.550 toeschouwers.

Provinciehuis

Het monumentale provinciehuis aan het Martinikerkhof heeft een Statenzaal waarin Provinciale Staten al meer dan vier eeuwen vergaderen. Dit is uniek in Nederland want in geen andere provincie wordt al zo lang in dezelfde zaal vergaderd. In de Statenzaal zijn mooie schilderijen en historische glas-in-loodramen te zien. Het oudste gedeelte van het provinciehuis werd in de 15e eeuw gebouwd. Tot 1594 was hier de Latijnse school, de Sint Maartensschool, gevestigd.

Synagoge

Met de Synagoge van Groningen voegen we een prachtig stukje historie toe aan ons parcours. De Synagoge is al ruim 100 jaar in gebruik. Laat je verrassen door het prachtige Neo-Moorse interieur!

Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Onze missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving.

A.S.V. Dizkartes

A.S.V. Dizkartes is de grootste moderne studentenvereniging van Nederland met eigentijdse tradities. Met bijna achthonderd leden en een eigen pand in het hart van het centrum van Groningen is Dizkartes niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven.

Groninger Archieven

In het gebouw van de Groninger Archieven ligt 32 kilometer aan archiefmateriaal opgeslagen. Wist je dat de ruimten hier zo goed geconditioneerd zijn, dat de lucht net zo schoon is als in de Zwitserse bergen? Dit is nodig om de archieven goed te kunnen bewaren.

RunX Groningen

RunX is dé hardloopspeciaalzaak voor ieder type sporter. Je kunt bij ons onder andere terecht voor een professionele loopanalyse. Belangrijk, want alleen zo voorkom je blessures en blijf je fit. RunX biedt een ruim assortiment aan topmerken.

Onze adviseurs zijn echte sportliefhebbers en voorzien je graag van uitgebreid advies. Je bent van harte welkom in één van onze winkels voor een een vakkundig en persoonlijk advies.

SKSG Roezemoes

De Peutergroep, Peuterspeelzaal en BSO delen een prachtig gebouw met de Borgmanschool en vormen samen het Integraal Kindcentrum Borgman Oosterpoort. Binnen ons IKC maken we verbinding tussen opvang en onderwijs door het delen van eenzelfde pedagogische en inhoudelijke visie op spelen en leren.

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Daar staat SKSG voor. Op alle SKSG locaties krijgen kinderen de kans hun talenten te ontwikkelen en volledig zichzelf te zijn.

Academiegebouw

Het Academiegebouw, in de stijl van de Noord-Nederlandse renaissance, is het hoofdgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is de plaats waar alle universitaire plechtigheden plaatsvinden en waar de tien faculteiten elk een eigen faculteitskamer hebben.

Helperzoomtunnel

Ren als een van de eersten door de gloednieuwe Helperzoomtunnel. Deze tunnel voor auto’s, fietsers en voetgangers wordt op 3 april geopend. Vanaf het Europapark loopt de tunnel onder het spoor door naar Helpman. De tunnel vervangt de spoorwegkruising bij de Esperantostraat, die op 3 april definitief dichtgaat.

Restaurant WAAR - Mediacentrale

Ooit energiefabriek van ‘t Noorden, tegenwoordig hotspot voor experts in media, marketing & ICT: de Mediacentrale! Je kunt hier o.a. (flex)werken, vergaderen & events organiseren. En krijg je dorst/trek? Op de begane zit restaurant WAAR!

A.G.S.R. Gyas

Met ruim 1200 actieve leden is A.G.S.R. Gyas de grootste studentenroeivereniging van Nederland. Een bruisende vereniging waar, naast een actief verenigingsleven met borrels & bootenhuysmaaltijden, roeien en sporten een groot onderdeel uitmaakt van de vereniging.

Brouwerij Martinus

Geniet van een heerlijk gebrouwen speciaalbiertje bij Brouwerij Martinus! De brouwerij is gevestigd in een uniek industrieel pand. Waar voorheen de drukpers stond te draaien, staan nu de brouwketels te pruttelen.

Sportcentrum Europapark

Eén van de grotere en nieuwste multifunctionele sportcentra in Groningen. Hier kun je naast sporten in de sporthal, ook turnen in de turnhal en bewegen in de verschillende sportzalen zoals een dojo, danszaal en fitnesszaal.

KLM Urban Trail Series richt zich op 2021

We zijn voorzichtig hoopvol gestemd dat de KLM Urban Trail Series vanaf medio 2021 op een verantwoorde wijze georganiseerd kan worden. In overleg met de betrokken gemeentes en hoofdsponsor KLM werken we aan een kalender die we via de officiële kanalen zullen delen zodra de nieuwe data bekend zijn.

Lees meer