Parcours en locaties

Deze informatie betreft editie 2021 en wordt bijgewerkt zodra nieuwe informatie voor handen is.

De start- en finish bevinden zich bij de Ossenmarkt. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. 
Hieronder vind je het parcours en een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt.

Parcourskaart

  • Start en Finish: Ossenmarkt
  • 18 locaties
  • 2 verzorgingsposten

Het evenemententerrein bevindt zich op de Ossenmarkt. Hier kun je vanaf 8:30 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en finish je ook weer na ongeveer 5 of 10 km. Hier ontvang je ook het ontbijtpakket inclusief je welverdiende medaille. 

Klik hier om de parcourskaart te openen. 

Hieronder vind je een overzicht van alle locaties.

Swapfiets Groningen

Swapfiets Groningen is al sinds 2016 gevestigd aan de westerbinnensingel. Voor een vast bedrag per maand krijg jij je eigen Swapfiets en wij zorgen ervoor dat hij altijd werkt. Met gratis service en reparaties binnen 48 uur, waar en wanneer je wilt. Kom tijdens de Urban trail een kijkje nemen.

Pictura Groningen

Kunstlievend genootschap Pictura is een vereniging die sinds 1832 de kunst in Groningen bevordert. Het is een van de oudste kunstverenigingen van Nederland. Pictura is in de beginjaren van De Ploeg een belangrijk podium geweest voor deze groep. 

Pictura organiseert natuurlijk exposities, tentoonstellingen, maar ook muzikale voorstellingen en meer. Kijk voor meer informatie op onze website en volg ons op Instagram en Facebook.

Hortus Botanicus

De oude Hortus Botanicus is misschien wel de mooiste tuin in de binnenstad van Groningen. Omringd door historische gebouwen vormt deze zeventiende-eeuwse tuin het hart van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Elke dag werken onze mensen we aan onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. 

Foto: Merel Weijer

Mamamini

Lekker struinen tussen prachtige tweedehands spullen en met je aankopen het goede doel steunen? Dan ben je bij de kringloopwinkels van Mamamini aan het goede adres. Al meer dan 30 jaar zijn wij dé Goededoelenkringloop van Groningen. In onze 4 vestigingen verkopen we leuke gebruikte spullen en zo zamelen we geld in voor Groningse goede doelen. Samen met onze 250 vrijwilligers maken we van elke dag een feestje en dat merk je als je in onze winkels komt.

Stadslyceum

Stadslyceum is een binnenstadschool, gevestigd in een prachtig pand met een grote stadstuin. Uitzonderlijk is dat leerlingen kunnen starten in lyceum 1, atheneum 1, havo 1 of in de tweejarige heterogene havo/atheneumbrugklas. Zo krijgt elke leerling het onderwijs dat bij haar/hem past in een ambitieus leerklimaat. Wij streven ernaar dat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen tot kritisch denkende mensen die hun verantwoordelijkheid nemen. Dit vormt de stevige basis voor een vervolgopleiding.

Synagoge Groningen

De synagoge in de Folkingestraat in Groningen is dé locatie waar je in aanraking komt met de joodse cultuur en de geschiedenis van de joodse gemeenschap in de stad en provincie Groningen.

Target Lasergame

Studentenborrel, bedrijfsfeest, kinderfeestje of klassenfeest in Groningen? Bij Target Lasergame kan het allemaal. Voor groepen van 6 tot 100 personen biedt Target Lasergame diverse spectaculaire arrangementen aan voor een compleet avondje uit.

IKC Borgman Oosterpoort | SKSG Roezemoes

Bij IKC Borgman Oosterpoort rennen al 101 jaar kinderen door de gangen. Dit gemeentelijk monument in het hart van de Oosterpoort is in 1920 gebouwd als Rijkenschool voor de 'tweede klasse'. Inmiddels is het een Integraal Kindcentrum, waar je onderwijs en kinderopvang onder één dak vindt voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar. SKSG en Openbaar Onderwijs Groningen werken hier samen aan optimale kindontwikkeling.

Provinciehuis

Het monumentale provinciehuis aan het Martinikerkhof heeft een Statenzaal waarin Provinciale Staten al meer dan vier eeuwen vergaderen. Dit is uniek in Nederland want in geen andere provincie wordt al zo lang in dezelfde zaal vergaderd. In de Statenzaal zijn mooie schilderijen en historische glas-in-loodramen te zien. Het oudste gedeelte van het provinciehuis werd in de 15e eeuw gebouwd. Tot 1594 was hier de Latijnse school, de Sint Maartensschool, gevestigd.

Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Onze missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving.

Het Kasteel

Hét Kasteel is dé exclusieve vergaderlocatie van de stad Groningen. Alle zalen zijn voorzien van de modernste apparatuur (oa smartboards). De congreszaal heeft 2 grote LED-schermen en 6 support screens, bovendien draadloze geluidsversterking en apple TV. De urban trail gaat dan ook door de fraaie bar en de congreszaal heen.

Alle startbewijzen voor editie 2021 zijn uitverkocht.

Wil je toch nog meedoen? Bekijk het vraag en aanbod-platform op onze website.

Lees meer