3.500 deelnemers maken een feest van zonnige Groningen Urban Trail

images

Zondagochtend 18 februari beleefde Groningen haar derde editie van de Groningen Urban Trail. Een recordaantal van 3.500 deelnemers genoot van een heerlijke ochtendzon en een vernieuwd parcours dat deelnemers door 20 bijzondere gebouwen leidde.

Om 9.30 uur startten de eerste deelnemers vanaf de Vismarkt aan hun tocht door de stad. Naast de traditionele 10 km kregen deelnemers dit jaar voor het eerst de kans om een route van 6 km af te leggen. Al hardlopend kwamen de deelnemers o.a. door TrainMore, Hoofdstation, Stadschouwburg, Brouwerij Martinus en Vindicat. Bij de finish terug op de Vismarkt werden alle lopers met een unieke herinneringsmedaille en een ontbijtpakket beloond.

Eén van de nieuwe toplocaties waar de deelnemers doorheen liepen was de Universiteitsbibliotheek Groningen. “Ik heb hier heel wat jaren geleden gestudeerd en ook echt in deze bibliotheek gezeten. Zo leuk om er na al die jaren nu doorheen hard te lopen.”, aldus een enthousiaste loopster.

De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd evenement. Elske Dijkstra, projectmanager van Golazo Noord Nederland: “We zijn trots dat we op deze manier sport en cultuur in Groningen hebben samengebracht en dat we zo veel nieuwe locaties konden aanbieden. Dat we inmiddels zijn gegroeid naar 3.5000 deelnemers is een mooi compliment, maar het smaakt naar meer. Voor volgend jaar komt er wederom een vernieuwd parcours en kijken we of we meer deelnemers mogen toelaten.”

Landelijke tour

Groningen trapte de landelijke tour van 10 steden af. De eerstvolgende Urban Trails vinden plaats in Amsterdam (18 maart), Maastricht (25 maart) en Leeuwarden (22 april). Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl.

Inschrijving KLM Urban Trail Groningen geopend

De inschrijving is geopend. De vijfde editie vindt plaats op zondag 24 oktober 2021. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen nauwgezet en zullen we alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.