Parcours

Hieronder vind je het parcours met de locaties waar we doorheen zijn gelopen op zondag 2 april 2017.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Start en finish
De start en finish liggen op de Ossenmarkt. Het plein ligt direct ten noorden van de historische binnenstad en grenst aan het water van de Spilsluizen en het Lopende diep.
Oosterpoort
Een nieuwe locatie is de Oosterpoort aan de Trompsingel, ook wel bekend als hét cultuurcentrum in de stad Groningen. Daar mogen we over de planken lopen van één van de twee concertzalen.
De Papiermolen
De Papiermolen is hét openluchtbad van de stad Groningen. Dit mooie en ruim opgezette bad biedt zomers zwemplezier voor jong en oud en in het voorjaar loopplezier voor de deelnemers aan de Groningen Urban Trail, want we lopen over de bodem van het zwembad!  
Groninger Synagoge
Vooral het interieur laat het karakter van dit gebouw zien. Een bezoek aan de Groninger Synagoge brengt je dan ook meteen in de sfeer van het Midden-Oosten!  
Platformtheater
Neem ook je dansschoenen maar mee, want we lopen door het Groningse Platformtheater. Dit is hét podium voor te gekke feesten. Daarna even stoom afblazen? Dat doen we in de stijlvolle Brasserie De Garage, waar de geur van warme croissantjes je tegemoet zullen komen.  
The Big Building
Achter het station in Groningen bevindt zicht hét startupparadijs in het oude PostNL-gebouw. Het gebouw, dat omgedoopt is tot The Big Building, beslaat maar liefst 14.000 vierkante meter voor innovatieve en creatieve startups en wij lopen hier doorheen!  
Club Kokomo
Als Club Kokomo niet automatisch een belletje doet rinkelen, dan zal The Palace dat misschien wel doen! De vroegere danceclub The Palace is omgetoverd tot Club Kokomo, dé club in de binnenstad van Groningen! Voor alle lopers wordt dit een zondag waar je het warm van krijgt!  
Prinsenhof en Prinsentuin
Het parcours loopt o.a. ook door Grand Café, hotel en restaurant Prinsenhof Groningen en de sprookjesachtige Prinsentuin. Dat wordt lekker lopen in het groen!
Der Aa-kerk
Ook deze editie wordt de Der Aa-kerk tijdens de Groningen Urban Trail weer omgetoverd tot een mooi decor! Deze middeleeuwse kerk met haar markante gele toren is één van de mooiste bezienswaardigheden van Groningen en laat je meevoeren in een eeuwenoude traditie.
De Machinefabriek
Tot 1936 leverde deze kolengestookte elektriciteitscentrale aan de hele stad Groningen stroom. Nu gaat er een heel andere wereld schuil. We lopen door de voormalige turbinehal en het ketelhuis die nu fungeren als theaterzaal van Theater de Machinefabriek. Wie kan en wil mag natuurlijk een act opvoeren.
Parkeergarage Ossenmarkt
Je auto parkeren in een parkeergarage en er daarna doorheen lopen. Parkeergarage Ossenmarkt is de naam en telt 320 parkeerplaatsen. Daarnaast is deze parkeergarage één van de mooiste van Nederland.
Academiegebouw
Het Academiegebouw, in de stijl van de Noord-Nederlandse renaissance, is het hoofdgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is de plaats waar alle universitaire plechtigheden plaatsvinden en waar de tien faculteiten elk een eigen faculteitskamer hebben.
Pathé Groningen
Negen zalen, 1671 stoelen en vier verdiepingen. Aan welk gebouw doet je dit denken? Het is Pathé Groningen. Naast een uitgebreide filmagenda heeft Pathé Groningen ook een café waar je na de film nog kan napraten met je vrienden.
Scholtenskoepel
De Scholtenskoepel is een monumentaal pand dat vroeger diende als theekoepel die vooral gebouwd werden door welgestelden voor hun vrijetijdsbesteding. De koepel werd in 1979 gerestaureerd en wordt nu gebruikt als kantoorruimte door ZEKER, een detacherings- en outplacementbureau gespecialiseerd binnen non-profitorganisaties.
Puddingfabriek
Geen tijd om als een plumpudding in elkaar te zakken, doorlopen geblazen! Door de flitsende zaal van de Puddingfabriek. Daar waar de mierzoete puddinkjes plaats hebben gemaakt voor een creatieve, bruisende evenementenlocatie. Congres, bruiloft, brainstormsessie of Urban Trail, kan allemaal op deze markante plek!
De Drie Gezusters
De Drie Gezusters aan de Grote Markt is het bekendste grand café van Groningen. Al decennia lang is de Drie Gezusters de 2e huiskamer van menig stadjer, student en toerist. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kun je er heerlijk lunchen, dineren en borrelen.
Damsterdiep
In 2015 is deze locatie uitgeroepen tot beste van Nederland. We hebben het natuurlijk over parkeergarage Damsterdiep. Wij lopen over een oppervlakte van circa 8000 m2 en als je naar boven kijkt, kun je zelfs genieten van kunst door middel van lichtprojectie op het plafond.
Stadscafe Pronk
Gronings genieten. Dat kan niet alleen tijdens de Urban Trail maar ook bij Stads- en terrascafé Pronk. Op 9,6 km loop je door deze stijlvolle en eigentijdse locatie.
Openbare Bibliotheek
De perfecte plek voor boekenfans! In 1903 werd de openbare bibliotheek in Groningen op gericht, maar tegenwoordig is deze gehuisvest in een modern gebouw uit 1992 en is het dé perfecte plek voor boekenfans voor zowel jong als oud.
Stadhuis
Trouwplannen? Dan wordt zondag 2 april misschien wel de mooiste dag van je leven, want op 9,8 km kun je elkaar het jawoord geven in de sfeervolle trouwzaal van het Stadhuis. Liever getuige zijn? Dat kan ook!
Gymzaal Folkinge Dwarsstraat
Dit keer leent deze Groningse gymzaal zich niet voor een potje basketbal, maar als locatie voor de Urban Trail. Leuk detail is dat deze gymzaal is gehuisvest in de voormalige Joodse Jeugdsynagoge.
Humanitas
Ben jij benieuwd in welk gebouw alle plannen worden bedacht om mensen een beter leven te geven? Wij hebben het natuurlijk over het gebouw van Humanitas, waar de Urban Trail dit jaar doorheen zal gaan.